Hvor gode er dine gummibælter til minigraveren?

0

Gummibælter fås i mange kvaliteter. En af de vigtigste faktorer ved et gummibælte er at det kan holde spændingen. Et løst bælte er håbløst at arbejde med.

Hvis bæltet er overspændt, så bliver det alt for hurtigt slidt ned. Hvis det er underspændt, så er der stor risiko for at bæltet hoppe af under kørsel.

Hos ScanBolt er der et stort udvalg af bælter i forskellige størrelser og god kvalitet.

Metal eller gummi?

Ville det være bedre med kæder af metal på minigraveren i stedet for gummibælter? Nej, ikke nødvendigvis. Dels er det ikke sikkert at du kan finder bælter der passer, men gummibælter er mere fleksible og kan bedre tilpasse sig over- og underspænding.

Uanset materialet vil et stramt bælte altid blive belastet mere. Risikoen for at det knækker er størst når det er for stramt.

Vedligehold maskinen

En af metalbælternes fordele er at du kan skifte et led ud. Det kan du ikke med gummi. Når et gummibælte knækker, så skal det kasseres.

Du kan undgå problemer og øge levetiden på dine bælter ved at tjekke om de skal strammes. For hver 50 timer maskinen har været i brug, bør du stramme bælterne. Derudover er det vigtigt at rengøre maskinen efter brug. Skidt og snavs er med til at slide på bælterne.

Beskyt bælterne

Rens altid bælter og drivhjul med højtryksrenser. Når du kører i terræn med mange sten kan de kile sig fast ved hjulene og slide på bæltet.

Vær især opmærksom på arbejde omkring asfalt og ætsende materialer. Det vil slide ekstra meget på bælterne. Asfalt kan sætte sig fast på indersiden og kræver en ekstra indsats at få væk.

Gummibælter har ikke godt af at stå i direkte varm sollys. Det svækker gummiets styrke med tiden. Elasticiteten bliver mindre.

Share.

About Author