Kom åreknuderne til livs

0

Mange kvinder vil i løbet af deres liv komme til at stifte bekendtskab med åreknuder. De fremstår som små buler på benet, særligt på læggen, og de er til stor gene for de fleste. Ikke fordi de er farlige, men fordi det ikke ser særlig godt ud.

Hyppigheden af åreknuder

Som nævnt er der en del kvinder – og mænd for den sags skyld – der vil opleve at få åreknuder. 20-30% af danskerne får dem, og hyppigheden er størst hos kvinderne. De kan opstå allerede i løbet af teenageårene, men jo ældre du bliver, des større er chancen for åreknuder.

Desuden kan flere forhold være medvirkende til at gøre dig mere udsat:

– Man kan være disponeret gennem arv, hvis flere i familien døjer med åreknuder

– Graviditet gør kvinder ekstra udsat for åreknuder.

Hvorfor får man åreknuder

Åreknuderne opstår hvis veneklapperne bliver ødelagt; veneklapperne sørger for, at blodet kun kan løbe den ene vej i kroppen, nemlig mod hjertet. Beskadiges disse klapper, kan blodet pludselig strømme den gale vej, og det bevirker, at blodet hober sig op i venerne i benene. Dermed skabes åreknuderne, som i princippet er udvidede, slyngede blodårer.

Symptomer på åreknuder

Symptomerne er varierede, og de fleste mærker ingen gene ved deres åreknuder. Et fåtal kan opleve ubehag og tyngdefølelse i benene, hvis de har stået op i længere tid og andre udvikler eksem og hævede ben.

Heldigvis er åreknuder som udgangspunkt ikke farlige, men kosmetiske gener er også en plausibel grund til behandling.

Behandling af åreknuder

Der findes forskellige måder at behandle åreknuder på: operation, ultralydsvejledt skum og indvendig laser. Hvilken metode der er den rette afhænger både af personen og typen af åreknuder.

På www.varix.dk finder du Åreknudeklinikkerne, som er Danmarks største center for behandling af åreknuder – her udføres mere end 2.500 behandlinger om året fordelt på klinikker i Århus, Odense, Vejle, Aalborg, Næstved og København.

Centeret er samtidig blandt de absolut førende inden for forskning i åreknuder både nationalt og internationalt, så du kan føle dig i trygge hænder på stedet.

Vanskelige åreknuder

Er du en af de uheldige, der har mere end kosmetiske gener ved åreknuderne, så er Åreknudeklinikkerne et af de få steder i landet, som har erfaring med vanskelige åreknuder. Det kan være åreknuder, der er kommet igen efter tidligere operation eller åreknuder, der udgår direkte fra knæhasen.

Alt i alt kan Åreknudeklinikkerne behandle alle former for åreknuder, og behandlingen foregår altid med lokalbedøvelse, så det er fuldkommen smertefrit.

Share.

About Author