Lav dit eget skakbræt i haven med fliser

0

Skak handler om strategi og det give mulighed for at flygte fra hverdagen på en afslappet måde. Din have er perfekt til et stort skakspil. Du kan anlægge en lille terrasse i 50×50 fliser og nyde den friske luft mens du spiller med en god ven.

De færreste bruger haven aktivt fordi den ikke er indrettet til at blive brugt. Her får du et par tips til hvordan du kan lave et skakbræt i haven.

Start med en god bund

For at fliserne ligger stabilt og ikke vipper efter første sæson, skal du først grave ud til fliserne. Du skal bruge 64 fliser á 50×50 centimeter. Husk at der skal være lige mange hvide og sorte fliser.

Du kan købe fliserne hos Skagen Beton.

Din udgravning skal være 30 centimeter dyb i et kvadrat på 4,35 meter på hver led. Så er der plads til både fuger og grus i kanterne.

Gruset skal stampes

Bunden består af tre slags grus. Første lag er 17 cm stampet bundsikringsgrus. Næste lag er 10 cm stampet stabilgrus. Til sidst topper du med 3 cm afretningsgrus. Husk at stampe gruset med en vibrator.

Nu har du lagt en god bund til dit skakbræt og du kan begynde at lægge fliserne på. Husk at lave plads til fuger på 3-5 millimeter. Fugerne fylder du med afretningsgrus bagefter.

Undgå vandpytter på brættet

En klassisk fejl er at lægge fliserne fuldstændig i vatter. Alle terrasser bør have et fald på en centimeter per meter. På den måde render vandet af når det regner. Husk at vende faldet væk fra bygninger.

Faldet laver du helt fra starten ved at være grundig i din opmåling til udgravning. Pro-tip: Sæt snore mellem sætningspæle som har det rigtige fald. Så er du sikker på at bunden passer.

Share.

About Author