Optimal sikkerhed på arbejdspladsen

0

Mange arbejdspladser og brancher har nogle helt særlige krav til, hvad du må og ikke må have på af tøj og lignende. I restaurationsbranchen er det f.eks. mange steder ikke tilladt at gå med smykker, kunstige negle og neglelak, mens håret skal være sat op, af hygiejnemæssige årsager. Andre steder er der krav til bestemte uniformer, der sikrer ensartethed blandt medarbejderne, men som typisk også har en funktion i forhold til sikkerhed, komfort og kvalitet.

I mange brancher stilles der høje krav til sikkerheden. I brancher, der arbejder med meget farlig kemi eller rigtig meget støv, er der typisk krav til masker og en bestemt type dragt, f.eks. en sikkerhedsdragt, der kan modstå kemiske stoffer. Der er formentlig også krav til handsker.

I byggebranchen og blandt kokke er der typisk krav om bestemte slags sko og fodtøj. Fordi begge brancher typisk arbejder meget stående og med risiko for at tabe tunge og skarpe genstande, er der krav til bestemte sikkerhedssko, der beskytter fødderne mest muligt. Ligeledes er der på byggepladser typisk krav om brug af bestemte hjelme, der beskytter mod genstande ovenfra.

Sikkerhedsudstyr på arbejdspladser er essentielt, både i forhold til din sikkerhed, men også i forhold til forsikringen, hvis der skulle ske noget med dig.

For en sikkerheds skyld

Selvom der ikke er deciderede krav til sikkerhedsudstyr eller bestemte beklædningsgenstande på din arbejdsplads, kan det være en god idé at tænke sikkerhed og komfort ind i dit arbejdstøj alligevel. Hvis du arbejder som tjener på en restaurant, kan du med fordel arbejde i et par lette sikkerhedssko, der er komfortable, selvom din arbejdsgiver ikke kræver det af dig. Så er du nemlig beskyttet, når du skal ud i køkkenet for at hente tallerkener. Du vil takke dig selv, hvis uheldet en dag skulle være ude.

Share.

About Author

Leave A Reply