Sådan får du et mere hygiejnisk køkken

0

De fleste af os bruger rigtig mange timer i køkkenet i løbet af ugen. Derfor bliver det også hurtigt snavset. Til gengæld er det super vigtigt, at hygiejnen er i top, når det kommer til madlavning. Her får du et par råd til, hvordan du let kan få et mere hygiejnisk køkken.

Pedalspande

Der hvor du får flest bakterier på fingrene, er når du skal smide affald ud under madlavningen. Du rører nemlig ved en masse overflader og håndtag, fordi skraldespanden som regel er gemt væk. Du sparer derfor for en masse bakterier væk ved at anskaffe din en pedalspand, som du kan åben med et enkelt vip med foden.

Vask dine tekstiler ofte

Når du er færdig med madlavningen, så kommer den kedelige del. Der skal gøres rent, så køkkenet skinner igen. Men for at køkkenet kan blive ordentlig rent, så er det smadder vigtigt, at du jævnligt skifter dine klude og viskestykker. Hvis det skal være helt efter bogen, så skal du faktisk skifte din klud hver dag.

Ryd dit køkkenbord

Sørg for at dit køkken bord er opryddeligt, og der ikke står for mange ting fremme på det. Støv og fedt sætter sig i alt, som du har stående fremme. Så jo mere du har fremme på dit køkkenbord, desto mere skal du gøre rent. Hav derfor kun de nødvendige ting stående fremme.

Husk køleskabet

Du har som de fleste andre sikkert en del madvarer i køleskabet. Det gør det derfor ekstremt vigtigt, at dit køleskab er rent, så bakterierne ikke går i din mad. Tør altid hylderne af, hvis der bliver spildt noget. Og gå køleskabet gennem med en klud en gang om ugen.

Share.

About Author