Sådan behandler du skader med ispose

0

Du kan få isposer der kan genbruges eller du kan købe engangsisposer. Og mangler du akut en ispose kan en pose frosne ærter dulme smerten. Nogle poser skal ligge på frost hele tiden, men der findes også isposer der bliver kolde bare ved at trykke på dem. Engangsisposen kan selvfølgelig kun bruges en enkelt gang. Det er typisk den du har med til sportsstævner. Hjemme i klubben kan du have isposer i fryseren. Der kan være god økonomi i at købe poser der kan bruges igen og igen.

Kulden lindrer den dunkende smerte

Du kan snildt behandle en sportsskade med ispose. Men det fjerner desværre ikke skaden. Kulden forhindrer at skaden udvikler sig. Det lindrer at køle det skadede område ned. Isposen skal du bruge når der er risiko for at din skade vil give hævelser. Det sker når et led vrides ud af position eller ved meget kraftige stød eller slag.

Blodkarrene trækker sig sammen

Isposen lindrer smerten ved at køle blodkarrene ned og forhindre blodet i at samle sig omkring skaden. Uden kulder vil der opstå hævelse. Samtidig fortager smerten sig så det ikke gør så ondt. For at undgå forfrysninger i huden må isposen ikke være i direkte kontakt med huden. Isposen er mest effektiv lige efter at skaden er sket, men du kan bruge is i op til et døgns tid efter. Du kan købe isposer hos YouCare.

Optimer behandlingen

Selvom skaden kan føles slem, så behøver den ikke at være det. Når du har brugt isposen skal du holde det skadede område i ro så det kan få tid til at hele. Tjek om det er en alvorlig skade, eller om du kan nøjes med et par dages restitution. Undgå at belaste hvis det bliver ved med at gøre ondt.

Share.

About Author